Angajaţi ai instituţiilor educaţionale din Bălţi vor beneficia de spor la salariu

0
55

hişinău, 1 mai. /MOLDPRES/. Angajaţii auxiliari ai instituţiilor educaţionale din municipiul Bălţi vor beneficia de astăzi de un spor la salariu. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul municipal la şedinţa din 26 aprilie, transmite MOLDPRES.

Consilierii bălţeni au stabilit un adaos de 20% la salariile de funcţie pentru personalul tehnic şi auxiliar din cadrul instituţiilor de învăţământ general. Este vorba de angajaţii cu categoriile de salarizare 1-6: ajutori de educatori, dădace, paznici, dereticători, bucătari ş.a.

Ţinând cont de faptul că salariul de funcţie al acestor angajaţi constituie 1000-1140 de lei, atunci suplimentul va fi de cel puţin 200 de lei.

Hotărârea Consiliului municipal Bălţi a fost determinată de mai multe adresări ale angajaţilor instituţiilor educaţionale, care au cerut „măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de salarizare şi reducere a deficitului de cadre”, indică esp.md.

Adaosul la salariu va fi calculat începând cu 1 mai şi până la 31 decembrie 2018. Banii pentru aceste plăţi vor fi alocaţi din soldul disponibil al bugetului municipal.

https://www.moldpres.md/news/2018/05/01/18003537

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here