Consilierul municipal din Bălți, Elena Grițco face praf din Dodon și poliție

0
349

Consilierul municipal din partea „Partidului Nostru” la primăria de Bălți, Elena Grițco, intrată în greva foamei de trei zile alături de colegii ei, i-a luat la rost pe polițiști și președenția Republicii Moldova. Ea își exprimă indignarea față de un șir de demersuri adresate primăriei, cu privire la activitatea unor consilieri municipali pe numele cărora au fost intentate dosare penale în data de 12 ianuarie.

De critică nu a scăpat nici președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care se artă interesat de decizia consiliului municipal, de inițiere a referendumului în sprijinul primarului Renato Usatîi.

Amintim că luni, 15 ianuarie consilierii municipali ai „Partidului Nostru” de la Bălți au intrat în greva foamei din cauza puterii centrale de la Chișinău, care exercită presiuni asupra lor și încercă să împiedice desfășurarea referendumului de susținere a primarului Renato Usatîi.

Aleșii locali au inițiat procedura de desfășurare a plebescitului pe 3 ianuarie, iar vineri 19 ianuarie, consilierii urmeză să se întrunească pentru a determina data desfășurării acestuia. După ce consilierii au votat pentru organizarea referendumului presiunile din partea poliției CNA-lui și Procuraturii s-au intensificat. Fiecare dintre ei au primit citații din parte instituțiilor de forță.

Lasă un răspuns