Deschide.md : Doi ofițeri de investigație de la Bălți, reținuți de PA și SIS. Păstrau acasă droguri

0
50

Au fost reţinuţi doi ofiţeri superiori de investigaţii din cadrul Biroului crime organizate al Inspectoratului de Poliţie Bălţi. Ei sunt bănuiţi de corupere pasivă. Reţinerea a fost operată de procurorii anticorupţie, oficiul Nord, şi angajaţii Direcţiei teritoriale Bălţi a Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au servit materialele preliminare parvenite de la SIS referitor la eventualele activități ilegale ale colaboratorilor IP Bălți în special ofițeri de investigații din cadrul Biroului Crime Grave, care, în mod abuziv, extorcau de la persoane constrânse sume bănești, precum și denunţul unui cetățean depus la Procuratura Anticorupție.

Potrivit acestora, începând cu 05 aprilie 2018, doi ofițeri de investigații din cadrul Biroului Crime Grave al IP Bălți al IGP al MAI, sub pretextul nedocumentării unui pretins caz de păstrare a substanțelor narcotice în automobilul condus de către denunțător și neatragere la răspundere conform legislației, bani în sumă de 4 000 lei, transmiterea cărora a fost făcută sub controlul procurorilor.

La moment, cei doi ofițeri de investigație sunt reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă.

Totodată, în cadrul perchezițiilor efectuate atât în birourile de serviciu, cât și mijloacele de transport ale ofițerilor de investigație vizați, au fost depistate și ridicate pachete din polietilenă cu masă vegetală uscată, mărunțită de culoare verde, fără înscripții de identificare, asupra cărora există o bănuială rezonabilă că este substanță narcotică.

mai mult la :  deschide.md/ro/stiri/social/30103/Doi-ofi%C8%9Beri-de-investiga%C8%9Bie-de-la-B%C4%83l%C8%9Bi-re%C8%9Binu%C8%9Bi-de-PA-%C8%99i-SIS-P%C4%83strau-acas%C4%83-droguri.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here