Fostul viceprimar de Bălți, Igor Șeremet, are statut de bănuit în dosarul de trucare a licitațiilor cu tomberoane

0
432

Fostul viceprimar al municipiului Bălți, Igor Șeremet, și încă un funcționar din cadrul primăriei, au statut de bănuit în dosarul de trucare a licitațiilor publice privind procurarea tomberoanelor de gunoi la Bălți. În aceeași cauză, peste 20 de angajați din cadrul Primăriei Bălți, reprezentanți ai întreprinderilor municipale și agenți economici au fost audiați în calitate de martori.

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2014, un agent economic ar fi achiziționat de la primărie 2 terenuri pentru construcția unui Centru mixt de deservire și comerț a autovehiculelor.

În perioada 2015-2017, proiectul a fost semnat și aprobat, cu fiind eliberate actele necesare inițierii lucrărilor de construcție. În scurt timp, odată cu criza de salubrizare din mun. Bălți, factori de decizie din cadrul primăriei au solicitat companiei să contribuie la soluționarea problemei și să plaseze 100 de tomberoane pentru deșeuri menajere în oraș. Compania a acceptat propunerea și a făcut o donație în acest sens.

Ulterior, reprezentanții primăriei au solicitat de la agentul respectiv să transfere 600 mii lei pe contul unei companii private. Banii însă au fost utilizați de compania privată pentru propriile cheltuieli, iar problemele locale au rămas nesoluționate.

mai mult la :  https://crimemoldova.com/news/korruptsiya/20-de-persoane-au-fost-audiate-n-dosarul-de-trucare-a-licita-iilor-publice-de-la-b-l-i/

Lasă un răspuns