NordNews.md : Bălțiul în pragul epidemiei

0
77

Situația epidemiologică din orașul Bălți degradează de la o zi alta. Asta din cauza că autoritățile nu au identificat încă o soluție pentru depășirea crizei deșeurilor. Medicii igieniști bat alarma și cer autorităților să intervină cât mai rapid. Acest subiect a fost discutat în cadrul primei ședințe a Comisiei pentru remedierea situației, care a fost creată în ajun, scrie tvn.md pe pagina de facebook.

Ședința comisiei s-a lăsat cu scandal și atacuri la persoană. Potrivit administratorului poligonului, Întreprinderea Municipală Direcția Reparații și Construcții Drumuri s-a pomenit în prag de faliment. Ea nu poate presta servicii de salubrizare, deoarece tariful, care a fost aprobat recent de Consiliul Municipal, nu corespunde realității.

 Astăzi, DRCD cheltuiește trei milioane de lei lunar pentru evacuarea gunoiului, și asta fără taxa pentru depozitarea gunoiului la poligon. Chiar dacă DRCD nu va trebui să plătească această taxă, ei vor cheltui acești bani. Aproximativ 700 de mii de lei se cheltuie pentru arenda autospecialelelor. E clar că ei sunt nevoiți să arendeze tehnica pentru a socate gunoiul din oraș, pentru că mașinilor lor ei nu au. Această sumă nu e inclusă în tarif. Este o crimă care automat dă peste cap tot, a declarat Dumitru Rusnac, administratorul poligonului de deșeuri.

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din Bălți susțin că temperaturile atmosferice ridicate agravează situația epidemiologică.

Bălțiul în pragul epidemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here