NordNews.ro : Lipsă de drumari și de specialiști la Bălți

0
56

Plombarea și reabilitarea drumurilor din Bălți se efectuează cu încălcarea procesului tehnologic. Iar din această cauză, unele drumuri renovate ar putea da bătăi de cap peste câțiva ani. Opinii în acest sens au exprimat invitații emisiunii „Esențial” de la TV Nord, care au subliniat că situația se datorează lipsei de specialiști calificați în domeniu, transmite Televiziune Nordului.

Inginerul Igor Golberg susține că în Bălți nu tot timpul este respectată tehnologia în procesul de renovare a drumurilor. Deseori sunt comise încălcări din cauza lipsei specialiștilor în domeniu, dar și a materialelor calitative.

Cel mai important sunt specialiștii. Nu avem acum la Bălți specialiști în acest domeniu. Chiar și dacă sunt, e vorba de specialiști de formație veche și părerea lor nu mai contează. Fabrica de asfalt pe care o deține DRCD este veche și are o capacitate slabă de producere. Cel mai grav este că ei duc lipsă de materie primă – de bitum, pietriș de granit. Din această cauză, ei încercă să compenseze sau să înlocuiască materiale, a precizat inginerul în domeniul construcției drumurilor, Igor Golberg

Șoferii critică starea drumurilor din Bălți.

Nu sunt specialist dare se observă că reparațiile date nu sunt de o calitatea foarte înaltă. Se mai astupă unele găuri. Iarna ele au fost plombate cu prundiș, găurile pline cu apă. Drumurile sunt foarte murdare, marcaje nu sunt, indicatoarele nu se văd din cauza pomilor. Aș da nota patru din 10. Mai mult  nu aș da, a remarcat Igor Sobețchii.

mai mult la :  nordnews.md/lipsa-de-drumari-si-de-specialisti/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here