Partidul Nostru a ajuns în minoritate la Bălți. Partidul lui Usatîi acuză democrații de „atac raider”

0
56

„Partidul Nostru” nu mai deține majoritatea în Consiliul Municipal Bălți, iar Elena Gritco a fost demisă din funcția de președinte a ședinței. În locul ei a fost ales un fost comunist, Andrei Ciornîi. Pentru el a votat majoritatea din cei 35 de consilieri municipali. Printre ei se numără democrații, liberalii, popular europenii, comuniștii, foști consilieri ai „Partidului Nostru” și ai PLDM și socialistul Alexandru Usatîi, care pretinde la șefia municipiului. Acesta nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Fracțiunea „Partidul Nostru” a părăsit ședința și a descris situația ca fiind un atac raider. Într-un comunicat de presă, partidul a acuzat democrații că, prin șantaj și amenințări au preluat puterea locală, după ce i-ar fi forțat pe unii consilieri să părăsească „Partidul Nostru”. Solicitat de TV8.md, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a negat că implicarea PD în scandalul de la Bălți și le-a sugerat celor de la „Partidul Nostru” să-și rezolve problema în interiorul formațiunii. Potrivit vicepreședintelui „Partidului Nostru”, Ilian Casu, fracțiunea a mai rămas cu 13 consilieri la Bălți.

Potrivit newsmaker.md, joi, 26 aprilie, după câteva încercări nereușite de a se aduna, consilierii locali din Bălți și-au continuat ședința începută la 17 aprilie.

În debutul ședinței, consilierul fracțiunii „Pentru dezvoltarea Bălți” (compus din reprezentanții partidului Democrat și foști consilieri ai partidului comuniștilor și ai partidului Nostru), Serghei Iordan, a propus înlocuirea președintelui ședinței, Elena Grițco, cu reprezentantul fracțiunii sale, Andrei Cionîi. El a acuzat-o pe Grițco de încălcarea regulamentului.

Partidul Nostru a ajuns în minoritate la Bălți. Partidul lui Usatîi acuză democrații de „atac raider”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here