Provincial.md : În municipiul Bălți va fi implementat un proiect de revitalizare urbană

0
62

La 27 aprilie 2018, în mun. Chișinău a avut loc ceremonia de semnare a contractului de cofinanțare pentru proiectul de revitalizare urbană ,,Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul ,,A.I.Cuza” din mun. Bălți”. Despre aceasta anunță primăria municipiului, informează Provincial.

Proiectul va fi implementat în mun. Bălți, în perioada mai-noiembrie 2018.

Proiectul de revitalizare urbană a fost selectat în cadrul concursului public Fondul Granturilor Mici 2018 – ediția revitalizare urbană, la care au participat 14 orașe și municipii din Republica Moldova.

Suportul oferit de Polish Aid pentru cofinanțarea proiectului este de 660 mii lei, contribuția primăriei mun.Bălți fiind 200 mii lei. Inițiativa este cofinanțată în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 „Suport pentru Guvernul Republica Moldova în implementarea Strategiei naționale de dezvoltare regională 2016-2020 în domeniul politicii urbane și dezvoltării urbane”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova

Scopul proiectului este Crearea unui spațiu de interacțiune comunitară în Gimnaziul ,,A.I. Cuza” din mun. Bălți, în vederea revitalizării zonei urbane degradate, prin asigurarea accesului la servicii educaționale de calitate în spirit civic pentru copii și adulți din zonă.

mai mult la :   provincial.md/proaspat/in-municipiul-balti-va-fi-implementat-un-proiect-de-revitalizare-urbana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here