Şedinţă cu scandal la Bălți. Autorităţile nu au găsit o soluţie pentru a depăşi criza deşeurilor

0
45

Prima şedință a comisiei create pentru a soluţiona problema deşeurilor din Bălţi s-a lăsat cu scandal. Cearta a pornit după ce un consilier municipal din partea formaţiunii Partidul Nostru l-a numit pe un consilier independent alcoolic, pentru că ultimul i-a adus critici fostului primar de Bălţi, Renato Usatîi. În timp ce aleşii locali au făcut schimburi de replici, igieniștii au dat un semnal de alarma și le-au cerut autorităților să intervină cât mai rapid, pentru a evita izbucnirea unei epidemii.

Administratorul gropii de gunoi din Bălţi susţine că Direcția Reparații și Construcții Drumuri se află în prag de faliment şi nu mai poate evacua deşeurile din oraş, deoarece tariful aprobat recent de Consiliul Municipal ar fi prea mic.

„În prezent, Direcţia Reparaţii şi Construcţii Drumuri cheltuieşte trei milioane de lei pe lună pentru evacuarea gunoiului. Asta fără taxa pentru depozitarea gunoiului la poligon. Aproximativ 700 de mii de lei se cheltuiesc pentru arenda autospecialelor. E clar că ei sunt nevoiţi să arendeze maşinile pentru a scoate gunoiul din oraş, întrucât nu le au pe ale lor. Această sumă nu este inclusă în tarif. Este o crimă care automat dă totul peste cap”, a spus administratorul gropii de gunoi, Dumitru Rusnac.

Între timp, epidemiologii sunt îngrijoraţi de temperaturile ridicate, care agravează situația, şi îndeamnă autorităţile să găsească mai repede o soluţie pentru a depăşi criza deşeurilor.

https://www.prime.md/ro/sedinta-cu-scandal-la-balti-autoritatile-nu-au-gasit-o-solutie-pentru-a-depasi-criza-deseurilor_72767.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here