Unica.md : Baronul romilor din Bălți și-a măritat nepoata în vârstă de 16 ani

0
51

O nuntă mare s-a jucat în nordul țării. Baronul romilor din Bălţi şi-a măritat nepoata. Tânăra de doar 16 ani a purtat o rochie de trei mii de euro, decorată cu pietre Swarovski. Nunta s-a jucat trei zile şi trei nopţi, conform tradiţiilor ţigăneşti. Mirii au primit în dar o grămadă de bani şi kilograme de aur.

Maria şi-a cunoscut alesul pe când avea doar 14 ani. După o relaţie de doi ani au decis să-şi lege destinele, iar în noapte de Paşti a fost furată de mireasă, scrie tvrmoldova.md.

Diadema, dar şi rochia care cântăreşte peste 10 kg, decorată cu pietre Svarovski, au fost aduse de peste hotare. Deşi abia a absolvit gimnaziul şi are doar 16 ani, Maria este considerată bună de măritiş. Potrivit tradiţiei ţigăneşti, cheltuielile pentru întâmpinarea oaspeţilor şi pregătirea miresei şi le-au asumat buneii Mariei, cei care au crescut-o.

Mirele, Odisei, are 19 ani şi a venit să-şi ia aleasa într-o limuzină de lux, însoţit de câţiva călăreţi. Potrivit tradiţiei, viitorul soţ trebuie să plătească două kg de aur pentru a-şi primi iubita.

Abia după achitarea taxei mirele şi-a primit mireasa. Rudele mirilor, veniţi din toate colţurile ţării, le-au dorit tinerilor fericire şi bunăstare. Cheltuielile pentru nuntaşi cad în grija socrilor mari. Dar, în comunitatea romilor, este foarte importantă cinstea fetei, care se demonstrează , după miezul nopţii. Atunci miresei i se leagă o panglică roşie la mână. În caz contrar, părinţii fetei trebuie să plătească o amendă de aproape 50 de mii de euro.

mai mult la : unica.md/monden/video-baronul-romilor-din-balti-si-maritat-nepoata-varsta-de-16-ani/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here