Ziarulnational.md : Un cetățean cere EXCLUDEREA din cursa electorală a unui candidat la funcția de primar de Bălți. „Se încalcă dreptul meu de alegător”

0
56

Un cetățean de la Bălți, acolo unde pe 20 mai vor avea loc alegerile primarului municipiului, a contestat la Comisia Electorală Centrală (CEC) înregistrarea candidatului Platformei „Demnitate și Adevăr” (PDA), Arina Spătaru.

Potrivit lui Iuri Godlevschi, reprezentanții Consiliului Organizației Teritoriale Bălți ai PDA au organizat ședința de desemnare a candidatului la 22 martie curent, înainte ca să fie constituit Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți. Godlevshi crede că astfel s-au încălcat prevederile Codului Electoral.

„Totodată, pe acest document întocmit prematur este efectuată o rectificare sub formă de radiere și rescriere cu pixul a datei de 2 aprilie 2018. Considerăm că rescrierea datei de 2 aprilie este nejustificată și contravine situației de fapt a desfășurării ședinței organului politic menționat, care a avut loc la 22 martie 2018”, își argumentează Godlevshi contestația.

Acesta a mai afirmat că astfel i se încalcă „grav dreptul de alegător sub formă de inducere în eroare și impunerea pe lista electorală a unui concurent fără drept procedural de a fi ales”.

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, candidata PDA la Primăria Bălți, Arina Spătaru, a respins aceste acuzații.

„Tot ce am făcut este legal. Fiecare om în R. Moldova are dreptul sa înainteze demersuri spre organele competente”, ne-a spus Arina Spătaru.

mai mult la :   www.ziarulnational.md/un-cetatean-a-contestat-la-cec-inregistrarea-unui-candidat-la-functia-de-primar-de-balti-se-incalca-dreptul-meu-de-alegator/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here