Aproape un milion de lei pentru reparația unei grădinițe din Bălți

0
378

Condiții mai bune pentru copiii de la instituția preșcolară specializată nr. 29 din Bălți. Acoperișul grădiniței a fost renovat în întregime, iar mai multe săli în care își desfășoară activitatea micuții au fost reparate. Potrivit șefului adjunct al Direcției Învățământ Tineret și Sport, Mihail Vlasenco, sediul grădiniței datează din anii 50, iar reparația cosmetică era deja inutilă. Lucrările au durat patru luni și au costat aproape un milion de lei, banii fiind alocați din bugetul municipal.

Mihail Vlasenco, șef adjunct direcția învățământ:„Clădirea în care se află instituția preșcolară specializată nr.29 este în exploatare din anii 50. În rezultat, au apărut mai multe întrebări, cu privire la reparația sediului. Cea mai mare problemă era acoperișul, care curgea. Făceam unele lucrări de reparație, însă nu rezolvam problema în întregime. Iată de ce, în anul 2016, au fost planificate lucrări pentru anul 2017. Primăria municipiului Bălți a alocat bani pentru reparația capitală a acoperișului, a fațadei și a încăperilor.”

Grădinița nr.29 este una specializată, frecventată de copiii cu deficiențe locomotorii. Managerul instituției, Natalia Cușnir, susține că muncitorii au lucrat sârguincios și au efectuat lucrările calitativ.

Natalia Cușnir, manager grădinița nr.29: „În rezultatul acestor lucrări grădinița noastră arată altfel. Părinții pot fi liniștiți. Aceste lucrări au prelungit termenul de exploatare a sediului, cred, încă pentru mulți ani. Părinții pot fi liniștiți, copiii loc cu probleme în dezvoltare au unde merge.”

https://btv.md/md/v-beltsah-priveli-v-poryadok-detskij-sad-kotoryj-ne-remontirovali-50-let/

Lasă un răspuns