Mici şi legume la grătar. Bunătățile au putut fi gustate la Festivalul gastronomic „Barbecue Fest”, organizat în acest weekend în Capitală.
Bucătarii au pregătit la foc încins toate felurile de carne.
„Un purcel la grătar. Temperatură îi trebuie puternică și se va găti vreo șapte opt ore.”
„Mici, cârnăciori, ceafă de porc, prepelițe, costițe. Costița e numai cu sare și piper, nu e murată. Doar ceafa de porc e murată.”
Nu au lipsit de la eveniment nici bucatele din pește.
„Noi am înțeles că este cerere, oamenii vor pește, de aceea participăm la astfel de sărbători.”
Organizatorii au pregătit şi un meniu pentru vegetarieni, care include legume la grătar, mămăligă, plăcinte şi produse de patiserie, așa că nimeni nu a plecat acasă flămând.
„Pentru cei ce nu prea doresc carne am pregătit ciupercuțe la grătar, bostănel și salate.”
„E foarte gustos și de aceea eu sunt aici astăzi. – Ce ai reușit să guști? – Cârnăciori, puțin frigărui, totul e gustos.”
„Foarte interesant locul, adică nu depinde de condițiile climaterice, e sub acoperiș și calitatea e foarte bună a mâncării aici.”
Şi la ediţia din acest an a avut loc tradiționala cursă a porcilor. Din cei patru participanți, învingător a ieșit Bavari.
Festivalul „Barbecue Fest” se află la a patra ediție.