- Salariile şi pensiile lor s-ar egaliza cu cele din România. Astfel, de la o pensie medie de 70 euro pe lună, pensionarii moldoveni ar putea ajunge la 250-270 euro pe lună.
- Salariaţii de stat din Republica Moldova ar trece şi ei la nivelul salariilor din România, triple în raport cu ce primesc ei acum. Salariul mediu brut este 900 euro pe lună în România.
- Sistemele de educaţie şi sănătate din România sunt mai performante, ele se vor extinde automat şi în teritoriul actualei Republici Moldova.
- România fiind o ţară membră a UE, libera circulaţie, accesul la piaţa muncii, la pieţele comerciale, devine o realitate pentru toţi viitorii cetăţeni ai României reunite.
- Justiţia din România, parchetele şi DNA, se vor extinde automat şi pe teritoriul Republicii Moldova de azi, astfel încât corupţia şi furturile din bugetele publice vor fi diminuate, infractorii de toate genurile vor fi trimişi mai uşor în faţa completelor de judecată.
- Experienţa României în lupta anticorupţie este dată acum exemplu în numeroase alte ţări.
- Cetăţenii Republicii Moldova vor avea şi ei acces la fondurile europene, la avantajele pe care le are România ca membră a UE. UE va contribui substanţial la ridicarea cu prioritate a infrastructurii din Republica Moldova.
- Securitatea teritoriului Republicii Moldova va fi asigurată de NATO.
- Agricultorii moldoveni îşi vor putea valorifica produsele la preţurile existente în piaţa României şi a UE.
- Fermierii moldoveni vor beneficia de subvenţiile la hectar, acordate de UE.
- Asigurarea ordinii publice, serviciile de securitate şi informaţii, mult mai performante în România, se vor extinde şi în actualul teritoriu al Republicii Moldova.
- În acest moment, România are de şapte ori mai mulţi locuitori decât Moldova şi un Produs Intern Brut de 30 de ori mai mare, ceea ce înseamnă un PIB pe cap de locuitor pentru moldoveni de patru ori mai mare, după unificare.
- Sistemele energetice ale României vor asigura şi energia necesară cetăţenilor moldoveni, după interconectarea celor două sisteme energetice.
- Este posibilă, cu ajutor european, construcţia unei autostrăzi Chişinău-Iaşi-Tg. Mureş, ceea ce ar însemna o legătură facilă cu restul Europei pentru cetăţenii moldoveni.
- Tinerii moldoveni vor putea studia în şcoli şi universităţi româneşti şi europene, şi îşi vor găsi mai uşor un loc de muncă în conformitate cu pregătirea obţinută.
- În România şomajul este redus, există zeci de mii de locuri de muncă disponibile, la care vor putea aplica şi cetăţenii din Republica Moldova.
Citeste mai mult: adev.ro/p651rn