Referendumul de la Bălţi: „jocuri de culise cu mai multe necunoscute”

0
110

Ideea de a solicita opinia bălțenilor în cadrul unui referendum local a fost lansată chiar de primarul municipiului Bălţi.

Consiliul municipal Bălți a decis miercuri într-o ședință extraordinară, inițierea unui referendum local pentru demiterea primarului Renato Usatîi. Dispoziția privind convocarea ședinței extraordinare a fost semnată pe 29 decembrie 2017, de către primarul interimar Igor Şeremet, care și-a prezentat demisia marți, invocând presiuni din partea lui Usatîi, care nu este în țară de mai bine de un an și care ar conduce ședințele primăriei prin transmisiuni online de la Moscova. Demisia lui Igor Șeremet, dar şi decizia de a iniţia plebiscitul survin după scandalul deșeurilor, care la sfârșitul anului trecut, practic, a paralizat orașul Bălți.

„Este evident că în intențiile sale criminale actuală puterea centrală nu-i consideră oameni pe locuitorii orașului Bălți, ci material statistic. Guvernarea a decis să ia Bălţiul cu asalt. Iată de ce vrem să organizăm acest referendum care îi va pune la grea încercare atât pe primarul Renato Usatîi, cât şi pe reprezentanții puterii centrale, cărora le oferim o şansă unică să-şi demonstreze dreptatea în cadrul unei lupte politice cinstite şi democratice, dar nu prin jocuri de culise şi propagandistice. Să câștige cel care este mai puternic.”

ASCULTA !!!

https://www.europalibera.org/a/referendum-la-balti-pentru-demiterea-lui-renato-usatii/28953080.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here