21.1 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

17 angajați ai IGSU al MAI din Bălți au devenit paramedici SMURD

Must read

17 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au devenit paramedici SMURD, după ce ieri, 6 martie 2018 au absolvit cu succes cursul de instruire inițial.

Noii specialiști fac parte din cadrul Detașamentului Căutare Salvare nr.2 din municipiul Bălți și vor activa în zona de nord a țării pentru acordarea asistenței calificate oamenilor aflați în situații de risc.

Paramedicii au fost felicitați de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Oficialul le-a înmânat diplomele de absolvire și le-a urat succes în activitatea nobilă de salvare a vieților omenești. Cei 17 paramedici vor începe lucru în detașament și vor interveni pentru salvarea oamenilor.

Potrivit datelor IGSU în Republica Moldova activează peste 100 paramedici SMURD în zona de sud și nord a țării. Echipajele SMURD sunt formate din angajați IGSU din mun. Bălți, Chișinău, Cahul, Hâncești, Edineț și UTA Găgăuzia.

De la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare în țara noastră, au avut loc aproape 14 mii de intervenții, inclusiv 12 misiuni internaționale.

17 angajați ai IGSU al MAI din mun. Bălți au devenit paramedici SMURD

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article