22.2 C
Chișinău
luni, aprilie 15, 2024

Agenții economici și reprezentanții asociațiilor de locatari din Bălţi, OBLIGAŢI să-și cumpere tomberoane din bani proprii

Must read

Autoritățile locale din Bălți au cerut agenților economici, dar și reprezentanților asociațiilor de locatari din oraș, să-și procure tomberoane din banii proprii. Asta, deoarece întreprinderea muncipală care a preluat serviciul de colectare a gunoiului, nu dispune de bani în acest sens.

„Nu așteptați ca cineva să vă pună tomberoane. Rezolvați-vă singuri această problemă! Noi nu avem posibilitatea să o soluționăm”, a menţionat Leonid Babii, viceprimarul municipiului Bălți.

Cererea viceprimarului a trezit nemulțumirea unor antreprenori, care spun că nu sunt pregătiți să facă aceste achiziții.

„Eu cred că 80 la sută dintre agenții economici nu-și permit să cumpere aceste tomberoane. Așa și vor încărca de pe platforme cu lopata. Șase, șapte mii de lei nu are fiecare pentru a le procura. Iar mâine ei vor găsi o altă companie care va presta acest serviciu și vor cere de la noi să procurăm alte tomberoane”, a precizat Alexei Conovalov, administrator service-auto din Bălți.

Mai mult, antreprenorul care gestionează de mai mulți ani activitatea unui service-auto din oraș, spune că de 15 zile întreprinderea municipală care prestează servicii de colectare a deșeurilor nu și-a onorat obligațiunile.

„Noi avem contract. Până la Revelion, gunoiul l-a evacuat compania veche. După Anul Nou, nu a venit nimeni să scoată gunoiul de aici. Este antisanitarie. Clienții noștri sunt șocați”, a spus Alexei Conovalov.

Şi unii președinți ai asociațiilor de locatari spun că nu dispun de banii necesari pentru a procura tomberoanele de care au nevoie.

Citește mai mult: https://www.publika.md/agentii-economici-si-reprezentantii-asociatiilor-de-locatari-din-balti-obligati-sa-si-cumpere-tomberoane-din-bani-proprii_2992523.html#ixzz54TgHXapI
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article