24.4 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Bălți – orașul în care politica are miros

Must read

A fost un amestec insuportabil de mirosuri grele în orașul Bălți.  Pe de o parte, domina mirosul de carne coaptă de mistreț , trufe, icră neagră, așezate frumos pe masa lui Usatii, iar pe de altă parte, mirosea a gonoi, ,,așternut” peste tot orașul Bălți. Mirosul ăsta a intrat peste tot, în toţi şi în toate. Nu ştiu, nu-mi pot da seama cum a răbdat lumea până acum. A trăit in mizerie, pentru că cineva se ocupa de curăţenia creierelor, dar nu și a orașului. Cineva a dat cu sprayuri aromatizatoare care au stăpânit lumea, au fost îmbătaţi de mirosul concertelor şi artificiilor.

Până la urmă, orice spray se termină, fie el cât de mare și puternic, iar oamenii au inceput să ,,calce” pe realitate. S-au trezit într-un alt oraș, sumbru, mirositor, și trist. La primarie oamenii lui Usatii nu mai vroiau să lucreze, invocând greva foamei, drumurile nu erau curățate nici de gunoi, nemaivorbind deja de zăpadă.

La Moscova, totul era altfel: mese încărcate, fete frumoase, karaoke și distracții. Nu s-a mai putut așa de continuat. Lumea a început să vadă toate astea.

În primăvară se anunța referemdum pentru a evalua activitatea lui Usatii. Nu a trecut nici o lună de la anunțarea referendumului, că ,,eroul” nostru mirositor a anunțat că iși dă demisia.

Creierul său mic totuși a conștientizat faptul că lumea la referendum va vota 99% împotriva lui.

mai mult la :   https://vox.publika.md/politica/balti-orasul-care-politica-miros-530468.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article