24.4 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Bunicii grijulii vor ieși pe străzile din Bălți. Voluntarii vor supraveghea copiii în drum spre școală

Must read

Campania „Bunicii grijulii”, demarată de poliție, a ajuns și în nordul țării. Inspirată din practica unor oraşe din Italia, aceasta presupune prezenţa bunicilor în preajma zebrelor de lângă şcoli şi grădiniţe. Copiii vor fi supravegheați în drum spre şcoală, iar pensionarii se vor simţi mai utili pentru societate. Subiectul a fost discutat în orașul Fălești, acolo, unde sau întâlnit reprezentanții forțelor de ordine, pedagogi și societatea civilă.

Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct inspectoratul general al poliției: „Am văzut un număr de 10-20 de copii care vin la școală nu cu părinții lor, nu cu mașinile ca la noi, dar vin însoțiți de două personae de vârsta a treia, unul în față și altul în spate și pe mijlor merg copiii. Primul care merge în față ia vrio doi-trei copii de mânuță, la fel și cel din urmă.

La Bălți, campania va demara săptămâna viitoare. Scopul principal este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea copiilor.

Dumitru Cibotari, șef adjunct ip Bălți: „Este un proiect foarte important, unul nou pentru Republica Moldova, pentru orașe, sate. Vom implementa acest proiect în municipiul Bălți, pentru a purta grija copiilor noștri, nepoților noștri, cu implicarea persoanelor de vârsta a treia, voluntariat.”

https://btv.md/md/bunicii-grijulii-vor-iesi-pe-strazile-din-balti-voluntarii-vor-supraveghea-copiii-in-drum-spre-scoala/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article