25.2 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Capitala Nordului, sufocată de gunoi și noroi. Topirea zăpezii a cufundat municipiul Bălți în mocirlă

Must read

Capitala Nordului, sufocată de gunoi și noroi. Topirea zăpezii a cufundat municipiul Bălți în mocirlă, iar evacuarea deșeurilor continuă să rămână un vis frumos pentru localnici. Ca și în alte cazuri, administrația orașului bate apa-n piuă și toacă nervii bălțenilor.

„E foarte murdar. Este imposibil să ai încălţămintea curată. Priviţi încălţămintea mea”.

„Este un oraş foarte murdar şi este necesar să fie făcută curăţenie”.

„Desigur, nu este curat. Trebuie să fie curăţate la timp trotuarele şi o să fie mai curat”.

Peisajul sumbru este completat și de pubele de gunoi care stau pline, dar și de câinii vagabonzi care împrăștie gunoiul pe străzi.

Situația îi nemulțumește pe localnici, care spun că acestă dezordine se datorează faptului că în oraş lipseşte o conducere adecvată.

„Uneori câte două, trei zile nu se evacuează gunoiul. Acum încă este bine că e iarnă, miros nu este, dar vara e îngrozitor să mergi pe alături. E dezordine trebuie să fie un stăpân în oraş”.

„Tot oraşul e plin cu gunoişte de aceasta. Nu îmi place. Miros este vara mai mult, dar acum ferească Dumnezeu”.

„Nu este ordine, nu este curat. Trebuie să fie făcută curăţenie în oraş. Noi trăim în acest oraş şi ne-ar fi plăcut să fie curat, frumos”.

Cu trei zile înainte de Revelion, zeci de muncitori din Chișinău și carabinieri au adunat, împreună cu angajații întreprinderilor comunale din Bălţi, peste 1.000 de metri cubi de gunoi de pe străzile din oraş, după ce Primăria a reziliat contractul cu firma care se ocupa de evacuarea deşeurilor. În urma acestei crize a deşeurilor, prin care a trecut municipiul Bălți, mai mulți directori de întreprinderi muncipale, dar și primarul interimar Igor Șeremet și-au anunțat demisia.

http://www.canal3.md/ro/capitala-nordului-sufocata-de-gunoi-si-noroi-topirea-zapezii-a-cufundat-municipiul-balti-in-mocirla_61530.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article