24.4 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Consulul României de la Bălți, bănuit de Președinția Moldovei de coruperea aleșilor locali. S-a făcut o solicitare!

Must read

Preşedinţia Republicii Moldova va solicita Guvernului şi Serviciului de Informaţii şi Securitate să investigheze activitatea şi legalitatea acţiunilor consulului general al României de la Bălţi, Mihai Baciu, pe motiv că diplomatul ar fi întreprins mai multe acțiuni de corupere a aleșilor locali, în scopul determinării acestora de a semna declarațiile de Unire.

„În ultimele zile, în adresa instituției Prezidențiale, parvin multiple informații prin care se comunică că Consulul General al României de la Bălți, domnul Mihai Baciu ar fi întreprins mai multe acțiuni de corupere a aleșilor locali din nordul Republicii Moldova, în scopul determinării acestora de a semna declarațiile Unioniste. Totodată, a fost invocat și faptul că Consulul ar fi întreprins acțiuni de promovare a unui partid politic din țară”, a scris Consilierul Președinției în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale Maxim Lebedinschi, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Lebedinschi, în scopul excluderii manipulărilor de opinii, sau a unor interpretări eronate a acțiunilor domnului Mihai Baciu, la indicația Președintelui Republicii Moldova, instituția Prezidențială va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze activitatea și legalitatea actiunilor oficialului.

http://www.realitatea.md/consulul-romaniei-de-la-bal-i-banuit-de-pre-edin-ia-moldovei-de-coruperea-ale-ilor-locali-s-a-facut-o-solicitare_72444.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article