18.9 C
Chișinău
vineri, iunie 14, 2024

Daruri speciale din partea ambasadorului Rusiei pentru enoriașii din Bălți

Must read

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin a venit cu daruri pentru enoriașii și clericii Catedralei Sfinților Împărați Constantin și Elena din Bălți. Cadourile au fost împărțite cu ocazia zilei numelui Episcopului de Bălți și Fălești, Marchel. Astfel, toți credincioșii prezenți la liturghie s-au ales cu dulciuri, iar unul dintre ei cu nevoi speciale a primit în dar, un scaun cu rotile. Diplomatul rus le-a dăruit soborului de preoți, care slujesc în Catedrală o Evanghelie cu pagini aurite.

Marchel, episcop de Bălți și Fălești: Ambasadorul Federaţiei Ruse mereu când ne vizita aducea un dar scump. Sfânta Evanghelie este cartea care va vedea multe lacrimi ale creştinilor. Enoriaşii se vor ruga la această icoană cuvântătoare care va alina sufletele lor. Pe lângă dulciurile care le-a adus domnul ambsasador copiilor a mai adus un dar unui nevoiaş creştin care vine să se roage la sfânta biserică. Acesta avea nevoie de un scaun cu rotile performant. Datorită îngăduinţei ambasadei bărbatul va avea acest scaun. Mulţumim mult pentru acest cadou şi această fericire.”

În data de 11 ianuarie creştinii sărbătoresc ziua Cuviosul Marchel, egumenul Mănăstirii Neadormiților. Marchel era foarte milostiv către cei săraci, hrănind în toate zilele mulţime de flămânzi. În locaşul lui Marchel bucatele cele puţine le înmulţea prin minune nevăzută, încât ajungea nu numai fraţilor hrana, ci şi mulţimii săracilor şi străinilor.

https://btv.md/md/daruri-speciale-din-partea-ambasadorului-rusiei-pentru-enoriasii-din-balti/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article