25.2 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Degustare de vinuri la Bălți. Amatorii de vin bun au aflat secretul unei băuturi de calitate

Must read

Amatorii de vin bun au avut ocazia să învețe cum se face o degustare profesionistă și care este secretul unei băuturi de calitate. Evenimentul s-a desfășurat într-un local din oraşul Bălţi, în cadrul unei noi ediții a campaniei „Wine Friendly”, dedicată vinurilor rose.

Cu acestă ocazie oaspeții au purtat ochelari și bentițe de culoare roz.

„In timp ce sommelierul descrie un vin. Înclinăm păharul la 45 de grade sub un fon alb și analizăm culoare vinului. Culoare ne vorbește depre vârsta vinului.Dacă vinul are nuanțe aurii spre galben putem să ne dăm seama că e un vin mai matur.”

Participanții au aflat mai multe despre vinurile produse în Moldova, dar şi multe informaţii utile.

„Am învățat cum deschidem corect o sticlă şi cu ce bucate să combinăm vinul astfel încât să nu-şi piardă calităţile gustative. Am aflat multe lucruri interesante”.

„Deși Moldova este vestită pentru vinurile sale, noi nu avem cultura consumului de vin. Nu ştim cum este corect să-l consumăm”.

„Cu cât tinerii vor consuma mai multe vinuri cu atât asta va fi mai în vogă. O să ia locul la bere și la votcă și atunci cred că vom fi campiopni în ceea ce privește crearea unei societăți moderne”.

Pentru degustație au fost prezentate cinci tipuri de vin, produse la vinării din sudul și centrul țării.

„Scopul acestui proiect este să învățăm să consumăm vinuri de calitate și cum să le consumăm corect”, a spus sommelierul Maria Oprea.

Restaurantele care își doresc să participe în programul „Wine Friendly” sunt evaluate de o comisie de experți formată din somelieri locali și europeni şi trebuie să întrunească anumite condiții.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article