22.2 C
Chișinău
luni, aprilie 15, 2024

Deschide.md : Rogozin îi răspunde lui Filip: Rusia nu-și va retrage trupele din Transnistria!

Must read

Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, sfidează din nou Chișinăul. Acesta afirmă că Moscova nu va admite lichidarea așa-zisei misiuni de menținere a păcii din Transnistria. Mai mult decât atât, el sugerează că poziția Chișinăului cu privire la prezența militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova, nu are nicio importanță pentru Kremlin.

„Noi nu vom admite degradarea statutului Transnistriei, unde locuiesc conaționalii noștri, și nu vom accepta desființarea misiunii noastre de pacificare”, a scris Rogozin într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Comentariul său vine după ce solicitarea premierului Pavel Filip cu privire la asigurarea unui „coridor verde” prin Ucraina necesar pentru retragerea trupelor ruse. Rogozin a lăsat clar să se înțeleagă că părerea Chișinăului nu interesează Moscova.

„Nu avem nici cele mai mici dubii cu privire la situația reală din Republica Moldova, Guvernul căreia este controlat de manipulatorul și mafiotul Vlad Plahotniuc”, scrie Dmitri Rogozin.

Potrivit oficialului rus, Moscova caută și găsește soluții pentru „toate provocările Chișinăului și Occidentului pentru a agrava blocada acestei republici nerecunoscute (Transnistria – n.red.)”.

mai mult la :

https://deschide.md/ro/stiri/politic/29382/Rogozin-%C3%AEi-r%C4%83spunde-lui-Filip-Rusia-nu-%C8%99i-va-retrage-trupele-din-Transnistria!.htm

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article