16.1 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Doi consilieri municipali din Bălți s-au lepădat de Usatîi

Must read

Doi consilieri municipali din Bălți au părăsit Partidul Nostru. Anunţul a fost făcut de consilierul Nicolai Grogorișin în timpul ședinței Consiliului Municipal Bălți.

Cei doi consilieri care au părăsit fracțiunea Partidului Nostru sunt Antoniu Lisnic și Vladimir Gula.

21 de consilieri au decis astăzi ca referendumul de revocare a primarului de Bălți Renato Usatîi să aibă loc la 4 martie 2018, după ce inițiativa s-a bucurat de votul unanim din 3 ianuarie a celor 27 de consilieri municipali. Ideea unui plebiscit a fost lansată de Usatîi însuși, prin intermediul unui video live publicat pe Facebook.

După scandalul deșeurilor din oraș, Usatîi a declarat pe Facebook că este gata să plece din funcție, dacă pentru demiterea lui vor vota 51 la sută din totalul participanților la plebiscit. Totodată, Usatîi i-a îndemnat pe consilierii formațiunii „Partidul Nostru” să voteze pentru organizarea referendumului.

Criza gunoiului în Bălţi a apărut la sfârșitul lunii decembrie 2017, când administraţia locală a reziliat contractul cu agentul economic care presta servicii de salubrizare. Guvernul a intervenit ca urmare a multiplelor plângeri din partea bălţenilor, dar şi a primăriei locale.

Ulterior, directorii întreprinderilor municipale – Serghei Pcela, Larisa Bragari și Ștefan Munteanu – și-au dat demisia pe motiv că nu vor să mai accepte indicații transmise prin Skype de Renato Usatîi. După câteva zile, a demisionat și viceprimarul Igor Șeremet.

 

https://www.deschide.md/ro/stiri/politic/24916/Doi-consilieri-municipali-din-B%C4%83l%C8%9Bi-s-au-lep%C4%83dat-de-Usat%C3%AEi.htm

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article