29.2 C
Chișinău
joi, iunie 20, 2024

EvzMD.md | CINSTE LOR: „În numele ostașilor moldoveni, cu sufletul la națiunea română careia îi aparținem, declarăm dorința de a vedea Moldova Răsăriteană unită odată pentru totdeauna cu Țara-Mamă – România”

Must read

Semnarea declarațiilor de unire nu vine numai din zona administrației și cea intelectuală. Mai nou, un grup de ofițeri în rezervă moldoveni care au luptat pe Nistru în 1992 au semnat declarația simbolică de unire cu România.

Este vorba de membrii Asociaţiei Obşteşti „Credinţă Patriei”.

„În numele ostașilor moldoveni, care au apărat patria noastră împotriva terorismului la Războiul de pe Nistru din 1992, cu sufletul la națiunea română careia îi aparținem, declarăm dorința de a vedea Moldova Răsăriteană unită odată pentru totdeauna cu Țara-Mamă – România”, a declarat colonelul în rezervă Alexandru Morărescu din mijlociu ofițerilor ridicați în picioare la citirea textului.

Potrivit colonelului în rezervă, Alexandru Morărescu, cel care a dat citire textului declarației în cadrul unei conferințe de presă, în acest fel veteranii doresc revenirea Basarabiei în componența României Mari, alăturându-se astfel celor peste 120 de localități din Republica Moldova care au semnat deja declarații de Unire, dar și mediului academic.

Pe de cealaltă parte a Prutului, în România, deja patru mari județe au semnat această declarație fiind vorba de Buzău, Prahova, Timiș și Brașov.

mai mult la :

evzmd.md

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article