Greva din Consiliul Municipal Bălți, oscilează între „foame” și „circ”

0
662

Consilierii municipali de la Bălți, care au declarat greva foamei, sunt supravegheaţi în permanenţă de o asistentă medicală. Astăzi consilierul Svetlana Oserbaeva s-a simţit rău, fiind solicitată ambulanţa. Vicepreşedintele Partidului Nostru Elena Griţco afirmă că „toţi consilierii respectă greva foamei”, în ciuda provocărilor. În contrapartidă, şeful Oficiului teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, califică greva drept „un circ”.

Azi dimineață, în presă au apărut imagini video cu niște persoane care intră în clădirea primăriei, având mai multe pungi cu mâncare. În acest context, vicepreședintele Partidului Nostru, Elena Grițco, a declarat pentru Deschide.MD că, doar în momentul în care un consilier care a declarat greva foamei va fi filmat „cu o bucățică de pâine în gură”, se va putea spune că nu este respectată greva foamei. Totodată, aceasta a calificat imaginile video ca fiind „o provocare înscenată”.

„Este o provocare înscenată. Nimeni nu a urcat la etajul al treilea. În momentul în care o să fie un video, când un consilier care a declarat greva foamei și a pus o bucată de pâine în gură, atunci noi putem fi acuzați de minciuni. Și, ca să vă convingeți, vă invităm la primărie. O altă provocare a fost ieri, când cineva, de pe un număr necunoscut, a comandat mâncare de la o pizzerie, chipurile pentru noi”, a spus Grițco.

Vicepreședintele Partidului Nostru mai spune că deocamdată starea sănătății consilierilor este relativ stabilă: „Noi avem asistență medicală din partea unei asistente care măsoară tensiunea și ne ia analize de sânge”. 

În momentul discuției telefonice cu reporterul Deschide.MD, Elena Grițco a fost anunțată că a fost chemată ambulanța, pentru că un consilier care este în greva foamei se simte rău.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/24709/(FOTO-VIDEO)-Greva-din-Consiliul-Municipal-B%C4%83l%C8%9Bi-oscileaz%C4%83-%C3%AEntre-%E2%80%9Efoame%E2%80%9D-%C8%99i-%E2%80%9Ecirc%E2%80%9D.htm

Lasă un răspuns