21.1 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

Încă două persoane condamnate pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a situației din Moldova

Must read

Două persoane au fost condamnate la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a situației din Moldova.

Verdictul a fost dictat de Judecătoria r-lui Ciadâr-Lunga care i-a recunoscut pe cei doi tineri vinovaţi de instruiri cu acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist şi pregătirea la participarea unei formaţiuni paramilitare ilegale.

 Inca-doua-persoane-condamnate-pentru-pregatirea-actiunilor-de-destabilizare-a-situatiei-din-moldova-1437375533

Potrivit procurorilor, la începutul lunii august 2014 şi în aprilie curent, prin sentinţa Judecătoriei Comrat, alţi trei tineri au fost condamnaţi pentru atentarea la ordinea constituţională la câte 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani şi privarea de dreptul de a activa în domeniul circuitului de arme pe o perioadă de 5 ani.

Cei trei inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia, au colaborat cu organul de anchetă, divulgând numele complicilor şi alte detalii relevante, solicitând aplicarea în privinţa lor a unor pedepse mai blânde.

În luna septembrie 2014, alţi doi complici ai acestora au fost deferiţi justiţiei pentru 5 capete de acuzare, inclusiv pentru: asigurarea mercenarilor, trădare de Patrie, recrutarea, instruirea şi acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist, pregătirea la organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale, pregătirea pentru procurarea armelor şi muniţiilor fără autorizaţie corespunzătoare, săvîrşite de mai multe persoane.

Respectiva cauză penală se află pe rol în instanţa de judecată.

http://unimedia.info/stiri/Inca-doua-persoane-condamnate-pentru-pregatirea-actiunilor-de-destabilizare-a-situatiei-din-moldova-97830.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article