27.2 C
Chișinău
duminică, iulie 21, 2024

Jurnal.md | Andrei Năstase merge la Suceava, Sibiu, Cluj şi Oradea pentru a prelua experienţa acestor oraşe şi bunele practici de administrare urbană

Must read

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, candidat la funcţia de primar al capitalei, şi-a început campania de la Cetatea de scaun a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Oraşul Suceava, declarat destinaţie europeană de excelenţă, cu o moştenire culturală şi istorică incontestabilă şi cu peste zece etnii conlocuitoare, aidoma Chişinăului, a fost ales drept punct de pornire al Preşedintelui Platformei DA.

„Timp de două secole Suceava a fost capitală a Moldovei şi a continuat să se dezvolte armonios, păstrând totodată patrimoniul său valoros. În cadrul vizitei sale, Andrei Năstase a apreciat înalt calitatea administraţiilor liberale (municipală şi judeţeană) din Suceava şi a luat cunoştinţă de bunele practici din domeniile turismului şi culturii, infrastructurii şi transportului, inclusiv a celui aerian low cost, modul eficient de accesare şi administrare a fondurilor europene, inclusiv a celor destinate proiectelor transfrontaliere şi a calificat drept extrem de oportune şi utile discuţiile cu echipele manageriale ale dlui Ion Lungu, Primarul oraşului din partea PNL, aflat la al treilea său mandat şi cu dl Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, un om deosebit prin tot ce este şi face”, anunţă formaţiunea într-un comuncat.

„Practicile acestea de administrare după un model modern, eficient, European vor fi preluate şi implementate de echipa mea de profesionişti şi în Chişinău, întrucât ar fi benefice şi cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

Înainte de a-şi începe cursa pentru Primaria Chişinăului, Andrei Năstase a mers la Putna pentru binecuvantare.

„Pentru că m-am avântat într-o luptă grea şi am nevoie de puteri însutite, oaste dreaptă şi credinţă neclinitită, mi-am propus să ajung la Putna, la o însemnată slujbă de seară lângă mormântul Marelui nostru Domnitor şi pentru o binecuvântare a Parintelui Arhimandrit, Stareţul Melchisedec Velnic, de la Mănăstirea Putna. Acum sunt şi mai încrezător”, spus Andrei Năstase.

mai mult la : Jurnal.md/ro/politic/2018/3/22/andrei-nastase-merge-la-suceava-sibiu-cluj-si-oradea-pentru-a-prelua-experienta-acestor-orase-si-bunele-practici-de-administrare-urbana/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article