24.4 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

O femeie din Bălți este proprietara celei mai moderne sere din România

Must read

Este vorba de Silvia Răileanu în vârstă de 35 de ani, originară din municipiul Bălți. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din Timişoara, după care fără nicio experienţă în domeniul agriculturii, împreună cu soțul, au investit în construcția unei super-sere, scrie agro-business.ro.

Prin acest proiect femeia își propune realizarea unei sere pentru cultivarea celor mai ecologice roșii și ciuperci. Obiectivul a fost inaugurată în localitatea Biled, la aproximativ 30 de kilometri distanță de Timișoara, România.

„Sunt mamă a patru copii, de profesie sunt jurist, dar în ultimii ani m-am ocupat de administrarea unui restaurant pe care-l dețin în Timișoara. Prima dată, împreună cu soțul am dorit să facem un ștrand termal – aici a funcționat în trecut ștrandul de la Biled – și am cumpărat terenul știind că are un puț de apă termală. Dar între timp am fost în Olanda la o expoziție, am văzut foarte multe sere și m-am gândit că ar fi profitabil să facem și noi. Iar lucrul care m-a determinat să investim în seră este faptul că am patru copii și tot timpul am o problemă atunci când le dau legume să mănânce. Acceptau roşiile doar dacă erau gustoase. Atunci am zis: la noi nu sunt roşii și am înțeles că asta e nișa.

La noi nu sunt, să încercăm să le facem aici. Roșiile care vin la noi sunt culese de foarte mult timp, stau două, trei săptămâni până ajung pe raft. Noi vrem să culegem roșiile azi și tot azi să ajungă pe mesele românilor. Am făcut un mic calcul şi am ajuns la concluzia că ar fi mai profitabil să fac şi eu o seră. Iată că am ajuns tineri fermieri şi începători în domeniu. Vrem să ne adresăm în special pieţei din Banat, să nu fim obligaţi să mergem cu produsele în altă parte. Doar în Timişoara se consumă mult mai multe roşii decât putem noi produce. Şi toate vin din import”, a povestit Silvia Răileanu.

http://unica.md/monden/o-femeie-din-balti-este-proprietara-celei-mai-moderne-sere-din-romania/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article