21.1 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

Prime.md : Colectări ilegale de bani la un liceu din municipiul Bălți. Ce sumă li s-ar fi cerut părinților pentru cadouri de 8 martie

Must read

O mamă din Bălţi s-a plâns la CNA că în liceul Vasile Alecsandri din oraş, în care învaţă copiii ei, se colectează ilegal bani. Femeia susţine că i s-ar fi cerut până la 200 de lei pentru a le cumpăra cadouri profesoarelor de opt martie.

Mai mult, părintele afirmă că elevii care nu plătesc ar primi intenţionat note mai mici. Administrația școlii declară că nu cunoaşte despre aceste colectări de bani, dar spune că unii părinții o fac din propria inițiativă, fără a informa dascălii.

Această mamă, care a solicitat să i se păstreze anonimatul, susţine că în liceul în care învaţă copiii ei colectările de bani rămân a fi o normă.

Și alți părinți ai căror copii învaţă în această instituţie recunosc că dau bani pentru cadouri profesorilor sau pentru efectuarea lucrărilor de reparație în liceu, dar afirmă că o fac benevol.

Directorul adjunct al liceului Vasile Alecsandri susţine că nu cunoaşte nimic despre aceste colectări de bani. Mai mult, acesta afirmă că toţi profesorii au fost informaţi despre consecințele acestei acţiuni ilegale.

„Colectări de bani din partea profesorilor nu e corectă adresarea, nu există la noi așa ceva. Ce se face la nivel de clasă, de grup de elevi, la nivel de părinți, nu exclud. Dar din partea părinților nu a parvenit la noi nicio informație, nicio plângere”, a spus directorul adjunct al liceului Vasile Alecsandri, Galina Blându.

Reprezentanţii Direcției Educație din Bălți spun că au fost sesizați despre acest caz de ofițerii anticorupţie și urmează să deschidă o anchetă.

http://www.prime.md/ro/colectari-ilegale-de-bani-la-un-liceu-din-municipiul-balti-ce-suma-li-s-ar-fi-cerut-parintilor-pentr_69009.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article