16.1 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Produse alimentare cu termen expirat şi fără acte de provenienţă, descoperite în mai multe magazine din Bălţi

Must read

Produse alimentare cu termen expirat şi fără acte de provenienţă. Asta au descoperit poliţiştii, reprezentanţii ANSA şi cei ai Centrului de medicină preventivă care au efectuat percheziţii în 8 magazine care aparțin unei întreprinderi specializate în comerțul cu amănuntul a produselor alimentare în asortiment variat în Bălți. Afacerea este gestionată de un bărbat din municipiul Bălți.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate 48 de kg de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat (salam, produse din cofetărie, ciocolate, biscuiți, băutură răcoritoare, sucuri, miere de albină, ulei) cât și produse alimentare în lipsa actelor de proveniență legală în cantitate de 105 kg (salam, produse făinoase, crupe, orez, zahăr, mazăre).

Totodată au fost găsiţi şi 700 de lei, bani care nu erau reflectați în actele de evidență contabilă. Din oficiul întreprinderii au fost ridicate înscrisuri de ciornă, fișe de distribuire și recepționare a mărfurilor care nu sunt la evidență strictă, în comun cu marfa fără acte de proveniență, mijloacele bănești necontabilizați.

Proprietarul magazinelor este suspectat totodată de comercializarea mărfurilor în lipsa actelor de proveniență, încălcarea legislației cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic, încălcarea regulilor de folosire și aplicare a mașinilor de casă și control.

În acest caz, urmează să fie sesizată și Agenția pentru protecția consumatorului și protecția pieței, care dacă va constata încălcările, va aplica o amendă în mărime de până la 6.000 lei.

Citește mai mult: https://www.publika.md/produse-alimentare-cu-termen-expirat-si-fara-acte-de-provenienta-descoperite-in-mai-multe-magazine-din-balti_2992761.html#ixzz54bzhb0OF
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article