16.1 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

Săraci la Bălți, dar cu afaceri peste hotare. Ce averi au consilierii municipali ai PN de la Bălți?

Must read

Potrivit unei investigații realizate de Anticorupție.md, mai mulți consilieri municipali de la Bălți, deși se declarau săraci înainte de scrutinul electoral din 2015, acum s-au dovedit a fi adevărați oameni de afaceri cu înterprinderi peste hotarele țării.

Unul dintre cele mai elocvente exemple este consilierul PN, Nicolai Grigorișin. Înainte de 2015, acesta nu deținea nici casă, nici mașină și trăia din venitul modest al soției de aproape 2000 de lei pe lună.

La un an după alegeri, Grigorișin arată în declarații ca un veritabil baron local: e manager al unei companii din Ucraina, care controlează o pensiune pe litoralul ucrainean; este fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți; are două automobile și ceasuri în valoare peste 600.000 de lei, scrie sursa citată. Tot el e unul dintre oamenii de încredere ai primarului de Bălți, Renato Usatîi.

Igor Basistîi, președintele fracțiunii PN din consiliul mun. Bălți, deține 51% din compania care administrează un restaurant în orașul spaniol Santander. Potrivit declarației de avere depuse înaintea alegerilor locale, în 2013 și 2014 Basistîi a câștigat aproximativ 1000 de lei pe lună.

În 2015, Basistîi avea deja în posesie două automobile de lux: un BMW X5 și Audi A8. Declarația depusă pentru anul 2016 arată că pe lângă BMW și Audi, Basistîi deține câteva modele de Opel, Volkswagen, Ford, Renault etc. În total 10 mașini, 8 dintre care nu le-a declarat înaintea localelor, deși a intrat în posesia lor între 1997 și 2003.

Întreaga investigație poate fi citită aici.

mai mult la : Săraci la Bălți, dar cu afaceri peste hotare. Ce averi au consilierii …

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article