24.4 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Viorel Cibotaru: Buldozerul PD-ist a demolat administrația locală din Bălți

Must read

Ultimele mișcări politice locale care au avut loc la Bălți se datorează Partidului Democrat, asta după ce formațiunea a reușit să se implice în alte primării din țară. La aceste concluzii a ajuns liderul Partidului Liberal Democrat Viorel Cibotari.

„Buldozerul pd-ist a demolat administrația locală din Bălți. Asta după Taraclia, municipiul Chișinău și alte localități din țară. Prin coruperea și intimidarea consilierilor municipali, după cum comunică martorii, primarul interimar a fost înlocuit cu un ”gospodar” cu acte în regulă și cu mandat de la GBC”.

Potrivit lui Cibotari, următorul pas al „guvernării oligarhice” va fi să lichideze până la capăt democrația și să numească direct oameni de-ai lor ca primari.

„Tot procesul de apropiere de standardele europene, de o administrație locală eficientă și responsabilă, de participare a cetățenilor la treburile comunităților aruncat cu nerușinare și cinism la gunoi”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Amintim Igor Șeremet, viceprimarul municipiului Bălți a anunțat că își dă demisia, „motivul principal fiind doar unul personal-«dubiile/neîncrederea primarului de municipiul Bălți în capacitățile mele administrative»».

În locul lui Igor Șeremet a fost numit primar interimar Leonid Babii, cu votul a 27 de consilieri.

De asemenea, ieri, CMB a decis organizarea unui plebiscite de demitere a primarului Renato Usatîi.

https://rtr.md/ro/stiri/politica/viorel-cibotaru-buldozerul-pd-ist-a-demolat-administratia-locala-din-balti

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article