23.9 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

Criza de la Bălți se apropie de o catastrofă ecologică. Data la care va fi închis poligonul de depozitare a deșeurilor

Must read

Municipiul Bălți continuă să se confrunte cu criza deșeurilor! Dumitru Rusnac, cofondatorul „Salubrity Solutions” SRL, s-a văzut nevoit să transmite o nouă scrisoare primarului interimar al mun. Bălți, de data aceasta lui Nicolai Grigorișin, prin care îl anunță că începând cu 1 martie 2018, poligonul de depozitare a deșeurilor se închide și va demara recultivarea terenului.

„Vă atenționez asupra gravității situației care vizează comuna Bilicenii Noi, pe teritoriul căreia este amplasat poligonul și constat că este inadmisibil ca conducerea mun. Bălți să ignore sistematic solicitările de dialog cu cei pe terenul cărora de 40 de ani bălțenii depozitează gunoi”, se menționează în scrisoare.

Anterior, Dumitru Rusnac a trimis o scrisoare asemănătoare la sfârșitul lunii ianuarie, dar autoritățile din Bălți nu fac nimic pentru a rezolva această problemă – fapt ce duce la acumularea unor cantități mari de gunoi pe străzile orașului, care provoacă nemulțumirea locuitorilor orașului și, de asemenea, pun în pericol viața lor.

În anul 2012, „Salubrity Solutions” a câștigat o licitație pentru colectarea și evacuarea gunoiului din Bălți. „Odată cu venirea la putere a lui Renato Usatîi, problemele create artificial au început aproape imediat: 15 procese pornite împotriva companiei, controale neîntemeiate și solicitări de rapoarte”, a declarat directorul în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

În același timp, Rusnac afirmă că Primăria nu dorește un dialog pentru a găsi un plan de acțiune pentru orașul Bălți. Atunci, Renato Usatîi a scris pe o reţea de socializare că Salubrity Solutions ar fi dorit o majorare a tarifelor până la 100 de lei de pe gospodărie, însă Dumitru Rusnac a infirmat acest lucru, menţionând că nu tarifele ar fi motivul neînţelegerilor.

http://www.realitatea.md/criza-de-la-bal-i-se-apropie-de-o-catastrofa-ecologica-data-la-care-va-fi-inchis-poligonul-de-depozitare-a-de-eurilor-doc_72387.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article