16.1 C
Chișinău
vineri, aprilie 19, 2024

La Bălți acte rusești, obținute mai simplu. Locuitorii din nordul țării stau în rând pentru a-și perfecte actele rusești

Must read

Secţia consulară a Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova a desfășurat prima recepționare a documentelor din acest an, în nordul țării. În data de 15 februarie, bălțenii, dar și ceilalți locuitori din regiunea de nord a republicii, au solicitat ajutor și consultări de la speciliștii din Rusia, care au venit la Bălți.

Preşedinte Comunităţii Ruse din municipiu, Pavel Buceațchi, a menționat că, solicitanții, pot depune pachetul de acte necesare pentru obținerea cetățeniei ruse, schimbarea pașaportului rusesc, în caz că termenul acestuia a expirat sau perfectarea actelor pentru obținerea pensiei.

Pavel Buceațchi, președintele Comunității Ruse din Bălți: „Este vorba despre obținerea pașapoartelor, pentru a nu merge la Chișinău, la departamenul consulare, să nu piardă timp și bani. Le pot primi aici. De asemenea, pot fi depuse solicitări cu privire la schimbarea pașaportului rusesc, în caz că termenul acestuia a expirat, perfectarea actelor pentru obținerea pensiei, dar și obținerea cetățeniei ruse. Sunt și adresări ce țin de interdicția de intrare a unor moldoveni în Rusia. Oamnenii nu știu cum să procedeze. Aici, obțin informații la toate întrebările. Desigur, de multe ori, cetățenii se adresează și Comunității Ruse din Bălți.”

Pavel Buceațchi a mai adăugat că, moldovenii pot primi informații și susținere în problemele ce țin de interdicția de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

„Fiecare cetățean, care nu are acces pe teritoriul Federației Ruse, trebuie să știe unde să se adreseze. Această întrebare nu poate fi rezolvată pe teritoriul Republicii Moldova, ci numai pe teritoriul Federației Ruse. Noi le explicăm cum să procedeze și cum să formuleze corect solicitarea.”

Oamenii spun că, le este mult mai simplu să-și perfecteze actele pe loc. Acceptarea tehnică a documentelor de către reprezentanții secţiei consulare a Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova se efectuează lunar sau o dată la două luni.

https://btv.md/md/acte-rusesti-obtinute-mai-simplu-locuitorii-din-nordul-tarii-stau-in-rand-pentru-a-si-perfecte-actele-rusesti/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article