17.2 C
Chișinău
vineri, iunie 14, 2024

Social Media Bălți : Mașina de spălat bani de la Apă Canal Bălți

Must read

Ani în șir întreprinderea municipală Regia Apă Canal Bălți a fost folosită de administrație ca sursă de îmbogățire, dar și pe post de spălătorie a zeci de milioane lei, acumulați de la consumatori.

Banii în loc să fie alocați pentru a plăti serviciile furnizorului de apă, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, ajungeau pe conturile unor firme fantomă. În schemă a fost atrasă atât administrația locală, cât și câteva întreprinderi de stat.

În consecință Regia Apă Canal Bălți este în procedură de insolvență de câțiva ani, nu are bani pentru a plăti măcar salariile și are datorii de câteva zeci de milioane de lei.

Social Media Bălți explică schemele prin care s-au spălat milioanele de la Apă Canal:

În fiecare lună, cei peste două sute de angajați ai Regiei Apă Canal Bălți, de la simpli lucrători la contabil-șef și director general sunt nevoiți să se adreseze în instanţă pentru a primi salariile pentru munca efectuată.

„E o situaţie deplorabilă după acele spălări de bani din anii precedenţi. Oamenii sunt nevoiţi să se adreseze în instanţă pentru a primi salariile. Or, toate conturile sunt arestate şi atunci când ne adresăm prin intermediul executorilor judecătoreşti la creditori, ca să ne permite să folosim mijloacele financiare acumulate pentru plata salariilor aceştea ne refuză”, susţine Irina Zubenina, care este administrator al întreprinderii de un an şi jumătate.

https://smbalti.com/2018/02/16/spalari-apa-canal-balti/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article