21.1 C
Chișinău
miercuri, iulie 24, 2024

O familie din Bălţi, condamnată la ÎNTUNERIC. Stau de 10 ani fără lumină în casă

Must read

O mamă din Bălţi i-a condamnat pe cei trei copii ai săi la întuneric. Ei stau de 10 ani într-o casă fără lumină. Iar motivul este de-a dreptul bizar: femeia nu poate încheia un contract de reconectare cu furnizorul pentru că şi-a pierdut actele de identitate.

Acum 30 de ani, Anastasia și soțul ei au trecut cu traiul în această casă, care le-a fost oferită de proprietar cu titlu provizoriu. După câţiva ani, partenerul de viaţă şi stăpânul locuinţei au murit. Curentul le-a fost tăiat acum 10 ani din cauza datoriilor. Femeia a mers să ceară reconectarea, însă a aflat că are nevoie de acte de proprietate pentru acest lucru. De atunci, nu a mai făcut nimic: nu a apelat nici la autorităţi, şi nici la furnizor.

„Au venit și mi-au deconectat lumina. Eu când m-am dus să cer să o conecteze, mi-au cerut actele pe imobil. Documentul nu-i pe numele meu, e pe numele proprietarului care ne-a dat nouă casa”, a spus Anastasia Samulencova, locuitoare a municipiului Bălți.

Între timp însă, legea s-a schimbat. Furnizorul de energie electrică spune că, din 2011, în cazul în care persoanele nu dețin acte pe imobil pot face un contract provizoriu în baza buletinului de identitate, act pe care femeia nu a mai mers să-l perfecteze.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article