24.4 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Pe traseele Bălţi-Criva şi Chişinău-Leuşeni se circulă cu dificultate

Must read

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale în legătură cu situaţia meteo nefavorabilă. Premierul a solicitat structurilor responsabile să acţioneze prompt în cazul unor situaţii de urgenţă şi a insistat pe o conlucrare strânsă cu autorităţile publice locale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit informaţiilor prezentate la şedinţă, drumurile naţionale sunt practicabile, dar există dificultăţi de circulaţie pe traseele Bălţi-Criva şi Chişinău-Leuşeni. Pe parcursul nopţii au lucrat 331 de utilaje speciale, care au presărat peste trei mii de tone de material antiderapant. Au fost create trei celule de criză: Nord, Centru, Sud. Poliţiştii acordă suportul necesar pentru deplasarea în siguranţă a autobuzelor care transportă copii la instituţiile de învăţământ. În dimineaţa zilei, erau deconectate total sau parţial de la energia electrică peste 200 de localităţi. Persoanele aflate în dificultate pot apela numărul de urgenţă 901.
. Este îngreunată circulaţia mijloacelor de transport pe traseul Bălţi – Floreşti. Este sistată activitatea a şapte posturi de trecere a frontierei şi posturi vamale din partea de sud a ţării. Drumul de acces spre postul vamal intern de control „Hârbovăţ” este blocat din cauza stratului mare de zăpadă. Este îngreunată circulaţia pe porţiunea de drum dintre municipiul Bender şi localitatea Bulboaca.


Citeste mai mult: adev.ro/p2quh1

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article