27.2 C
Chișinău
duminică, iulie 21, 2024

Peste 900 de mii de moldoveni au conturi pe Facebook. 44.000 sînt din Bălți

Must read

Peste 70% din moldoveni au acces la internet, iar Facebook este cea mai populară reţea de socializare din Moldova. Pe această platformă au conturi în jur de 900 de mii de concetăţeni, arată datele raportului Gramatic Social Media.

Doar în ultimul an pe această platformă s-au înregistrat peste 150 de mii de persoane. Pe locul al doilea în clasament se află Odnoklassniki cu peste 885 de mii de moldoveni înregistrați. Completează topul reţeaua socială Instagram.

Pe această platformă şi-au creat conturi persoane aproximativ cinci sute de mii de moldoveni.  Datele raportului mai arată că o treime din cei care folosesc Facebook au între 25 şi 34 de ani, iar mai mult de jumătate dintre utilizatori sunt femei.

Peste cinci sute de mii de persoane locuiesc în Chișinău, de 12 ori mai multe decât în Bălți. Pe locul trei în topul oraşelor se află Tiraspolul. Acolo aproximativ 30 de mii de oameni au conturi pe această reţea de socializate. Clasamentul este urmat de Orhei și Ungheni care au sub 20 de mii de utilizatori.

Gramatic_Social_Media_Report_2018

Citește mai mult: https://www.publika.md/peste-900-de-mii-de-moldoveni-au-conturi-pe-facebook-cati-dintre-ei-mai-folosesc-odnoklassniki_2995222.html#ixzz56xjj3JPz
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article