25.2 C
Chișinău
miercuri, mai 29, 2024

Renato Usatîi demisionează din funcţia de primar de Bălţi: Vreau ca prin alegerile anticipate să vedeţi ce ne aşteaptă la parlamentare

Must read

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat luni, 12 februarie, că în câteva zile îşi va depune demisia din funcţie. Acesta susţine că a luat decizia respectivă după ce activitatea municipalităţii a fost blocată la comanda liderului PDM, Vlad Plahotniuc, prin faptul că mai mulţi funcţionari publici sunt intidimaţi să nu iasă la serviciu.

Renato Usatîi a subliniat că pentru a face ordine în Bălţi este nevoie de un primar care va fi mereu în oraş (Usatîi gestionează mai bine de un cu treburile municipalităţii prin skype, de la Mosocova). El şi-a mai explicat decizia de a demisiona prin faptul că îşi doreşte ca cetăţenii să vadă prin exemplul anticipatelor din Bălţi ce-i aşteaptă la parlamentarele din anul curent, sugerând că angajaţii instituţiilor publice vor fi impuşi să voteze pentru democraţi, iar altora li se va plăti să susţină un anumit candidat. Edilul a anunţat că alegerile anticipate ar putea avea loc pe 20 mai curent, iar candidatul „Partidului Nostru” la funcţia de primar va fi actualul viceprimar Nicolai Grigorişin. Usatîi a precizat că lasă municipiul cu un „buget plin”: „Nu aşa precum mi l-au lăsat comuniştii”.

Citeste mai mult: adev.ro/p427p4
- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article