22.2 C
Chișinău
luni, aprilie 15, 2024

Percheziții la părinții unui consilier municipal din Bălți, intrat în greva foamei

Must read

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de la Bălți au efectuat, marți percheziții la un agent economic din piața de pe strada Dumitru Caraciobanu. În vizorul polițiștilor au ajuns părinții consilierului municipal din partea Partidului Nostru, Sergiu Balan. Alesul local alături de colegii săi de partid sau intrat de două zile în greva foamei. Părinții lui Bălan spun că, în așa mod autoritățile exercită presiuni asupra fiului lor să părăsească Partidul Nostru.

Polițiștii de la INI nu au fost prea vorbăreți cu reporterul BTV. Ei ne-au recomandat să ne adresăm ofițerului de presă pentru mai multe detalii.

Contactată telefonic, ofițerul de presă al INI, Dorina Sochircă a confirmat că angajații din subordinea Inspestoratului efectuează percheziții.

Amintim că luni, 15 ianuarie consilierii municipali ai „Partidului Nostru” de la Bălți au intrat în greva foamei din cauza puterii centrale de la Chișinău, care exercită presiuni asupra lor și încercă să împiedice desfășurarea referendumului de susținere a primarului Renato Usatîi.

Aleșii locali au inițiat procedura de desfășurare a plebescitului pe 3 ianuarie, iar vineri 19 ianuarie, consilierii urmeză să se întrunească pentru a determina data desfășurării acestuia. După ce consilierii au votat pentru organizarea referendumului presiunile din partea poliției CNA-lui și Procuraturii s-au intensificat. Fiecare dintre ei au primit citații din parte instituțiilor de forță.

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article